Het land Egypte

De toegangspoort tot Afrika

Nergens ter wereld vind je zo'n groot aantal antieke monumenten als in Egypte. De oude Grieken en de Romeinen gingen er al naar toe om met eigen ogen de vroegste wereldwonderen te bewonderen. Het land is dan ook waarschijnlijk een van de oudste vakantieoorden ter wereld.
De 2800 jaar dat de farao's over Egypte hebben regereerd, hebben van het land een van de oudste en grootste wereldbeschavingen gemaakt. Vooral tijdens een reis langs de Nijl kom je oog in oog te staan met de belangrijkste hoogtepunten uit de oude Egyptische beschaving.

De bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheden van het land zijn de piramiden van Gizeh, de necropolis van Sakkara, de tempels van Abu Simbel, Luxor, Edfu, Dendera, Esna, Kom Ombo, Abydos, de graven in het dal der Koningen en natuurlijk het Egyptisch Museum in Caïro met de oogverblindende schatten uit het graf van Toetanchamon. Verder is een bezoek aan de westelijke oases van de Egyptische Sahara of de Mozesberg in de Sinaï een onvergetelijke ervaring.

Zon, zee en vooral veel zand

Een vakantie in Egypte heeft echter veel meer te bieden dan piramiden en tempels. Langs de Rode Zee en de Golf van Akaba liggen populaire badplaatsen als Dahab, Nuweiba, Taba, Hurghada en Sharm el-Sheikh, met in de buurt duiklokaties van wereldklasse. De Sinaï-woestijn is een schitterend gebied om tochten te voet, per kameel of jeep te maken.

Singlereis Highlights of Egypt met strandverlengingEgypte roept beelden op van machtige piramides, tempels en de slingerende levensader van het land, de rivier de Nijl. Tijdens deze combinatie tussen een fascinerende Nijlcruise en een bezoek aan Cairo nemen we u mee naar de lang vervlogen tijden van farao~s, tempels en een enorm ontwikkelde beschaving. We zien hoe de trotse sfinx nog altijd de piramides van Gizeh bewaakt, bewonderen Toetanchamon~s schatten en gaan heerlijk dwalen door de smalle steegjes met mystieke sfeer en soeks van de wereldstad Cairo.

vanaf
EUR 1349


Andere Bangkok aanbiedingen